Telefon

+36 30 / 369-1535

E-mail

infol@harmoniamag.hu

Nyitvatartási idő

Kedd - Szombat: 9-19

Első lépés (gondolat ébresztés, renoválás)

Mögöttünk az ünnepek, bennünk sok finomság, sok kalória, zsír és miegymás. Tegye fel az a kezét, aki meg bírta állni és még egy falat bejglit sem nassolt az ünnepek alatt!

Körülbelül 2 hónapja, miután az étrend diagnosztikai mérés azt mutatta, hogy a búza minden féle formában káros a szervezetemnek, elkezdtem kutatni mivel is helyettesíthetném a szinte már mindenben megtalálható mérget. Ugyancsak étrend diagnosztikával kimérve, a zab lett számomra a fő szénhidrát, így amit csak tudok búza helyett zabbal helyettesítek. Megtanultam zab-lepényt sütni, mely elkészíthető édesen és sósan is, így nem kell lemondanom a szendvicsről! (Kérd a receptet üzenetben.)

Az ünnepi lakománál is igyekeztem a helyettesítő termékeket használni mint alapanyag, így bűntelenül ehettem én is a családom többi tagjával együtt a finomabbnál finomabb ételekkel megterített asztalnál. Az hogy helyesen táplálkozom, nem jelenti azt hogy éhezem. És nem jelenti azt hogy fogyókúrázom. Természetesen én is híztam pár kilót, mert a mozgáshiányos napok igencsak rányomják a plusz-súlyt a testünkre.

Mit jelent a mozgás? Miért fontos a mozgás?

Ha rendszeresen sportolsz, akkor ez a cikk nem mond újat a számodra , viszont érdemes követni a sorozatot, mert érhetnek még meglepetések!

A testünk egyedi, ő tudja mi a jó neki, hallgass rá!

Ha rendszertelenül, de azért meg –meg mozdulsz néha, akkor már tettél valamit a testedért, de még mindig az egód az úr a fejedben! (Itt most elmélyedhetnénk az egó témában, de azt egy másik alkalomra tartogatom)

Én most azokhoz az emberekhez szólok, akik a lustábbak közé tartoznak, de érzik, hogy ez így nem mehet tovább! Akik változtatni szeretnének, de nem tudják merre, hogyan induljanak el. Készítettem egy cikk sorozatot, melynek az első lépését mutatom meg most. Készen állsz rá, hogy elindulj?

Szeretnélek benneteket rábírni arra hogy megmozduljatok, pár egyszerű mozdulattal, amire nem is gondolnátok, hogy milyen jótékony hatással van a testetekre, szellemetekre, lelketekre, azaz  a belső harmóniátokra.

Első lépés: ami szükséges hozzá Te magad, egy papír és egy toll.

Gondolat renoválás:

Gondold most végig, hogy milyen érzés ebben a pillanatban a testedben lenni. Mennyire egyszerű levegőt venni, vagy éppen mennyire megterhelő? Vajon mennyi ideig bírod egy levegővel? Ha van egy kis felesleg rajtad és lusta vagy (én is), akkor észreveheted, hogy nehezebben lélegzel, hamarabb elfáradsz. Mennyire engedi meg a tested a hétköznapi mozdulatokat? Lehajolni a cipődért, vagy felhúzni egy zoknit, fekvésből felkelni, guggolásból felállni….és még sorolhatnám. Most hogy ez a kép megszületett benned, milyen érzések társulnak hozzá? Düh, csalódottság, fájdalom, félelem….? Ezek az érzések fognak bennünket mozgásra sarkallni. Gyűjtsd össze, és írd le az összes érzést egy A4-es lap bal oldalára, csak a bal oldalára, mert a jobb oldalra valami egészen mást fogunk írni.

Ha ez megvan, akkor képzeld el magad olyan testalkattal, amilyet szeretnél az ésszerűség határain belül. Képzeld el, hogy a tükör előtt állsz és boldog, elégedett vagy, sugárzol az örömtől, mert a tükör azt mutatja, amit már rég óta látni szeretnél. De nem ettől vagy igazán boldog, hanem attól, hogy képes voltál rá, hogy elérd a célod! Képes voltál szenvedés nélkül, csupán önmagad szeretetével elérni azt amit eddig még nem sikerült. Elárulom, hogy képes vagy rá, mert már van fogalmad, képed arról, milyen is szeretnél lenni.

KÉP – KÉPALKOTÁS – KÉPESSÉG

Figyeld meg jól a képed, engedd meg magadnak, hogy elmerülj benne, és szedd össze az érzéseket, amelyek most felszínre tőrnek. Mit érzel? Boldogság, hála, könnyedség, vidámság, légiesség….. Írd le ezeket az érzeteket a lapod jobb oldalára.

Képes vagy rá!

 

Kész vagy? Akkor olvasd végig először a bal oldalt, majd a jobb oldalt. Melyik a szimpatikusabb?

Amennyiben a jobb oldalt választottad, tarts velem, induljunk el együtt egy izgalmas úton!

 

 

 

A következő cikkemben a 2. lépésről lesz szó, mozdulj meg Önmagadért címmel!

Kérdésed lenne? Tedd fel bátran kommentben a cikk alatt. Tetszett a cikk, és úgy gondolod hasznos lehet másoknak is? Oszd meg, hogy láthassák.

Hogy könnyebben figyelemmel tudd követni a sorozatot, lájkod az oldalam hogy az elsők között tudhasd meg a titkokat.

Szeretettel,

Melinda

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás